Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η τεχνολογία μας κάνει βλάκες

Λιγότερο έξυπνοι θα είμαστε στο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Στάνφορντ η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Trends in Genetics». Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, είμαστε λιγότερο έξυπνοι σε σχέση με τους αρχαίους και πλέον υπάρχει μια πτωτική τάση των νοητικών μας ικανοτήτων. Ο λόγος είναι ότι η τεχνολογία και η πρόοδος του ανθρώπινου πολιτισμού μάς εφησυχάζει, με αποτέλεσμα οι νοητικές ικανότητές μας να λιγοστεύουν επικίνδυνα.


Βάσει της μελέτης, ο άνθρωπος έφτασε στο ανώτερο νοητικό του επίπεδο πριν από 2.000 – 6.000 χρόνια. Έκτοτε, σταδιακά οι νοητικές του ικανότητες φθίνουν, αφού οι ευκολίες που μας παρέχει η τεχνολογία αυξάνονται διαρκώς. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής κ. Gerald Crabtree υποστηρίζει ότι, «οι προϊστορικοί άνθρωποι αναγκαστικά ήταν εξυπνότεροι γιατί έπρεπε να επιβιώσουν, να μάθουν να κυνηγούν, να προστατεύονται από τους εχθρούς τους… 

Αν ένας μέσος πολίτης της αρχαίας Αθήνας εμφανιζόταν ξαφνικά ανάμεσά μας, θα τον θεωρούσαμε ιδιοφυΐα, αφού θα είχε πολύ καλή μνήμη, μια ευρεία γκάμα ιδεών και μια ξεκάθαρη άποψη για τα σημαντικά ζητήματα σε σχέση με τον άνθρωπο του 2012. Σε 120 γενιές ή σε 3.000 χρόνια τα γονίδια της νόησης θα υποστούν άλλες δύο μεταλλάξεις και θα κυλήσουμε περισσότερο στη βλακεία», συμπληρώνει ο καθηγητής.

πηγή:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.