Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Διπλό έγκλημα στην Εύβοια

Το ανατριχιαστικό εγκληματικό σκηνικό του Ιουνίου του 1991 με τον καταζητούμενο έως και σήμερα Ταϊλανδό μπάτλερ Πράσερ Σερτουασάνα, ο οποίος είχε ξεκληρίσει με τσεκούρι την τετραμελή οικογένεια Χρυσαφίδη σε βίλα στην Κηφισιά, επαναλήφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην Εύβοια.


 Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από την Αστυνομία, 23χρονος Πακιστανός κηπουρός που εργαζόταν στο πολυτελές εξοχικό του 56χρονου γνωστού γυναικολόγου Νικόλαου Πολυδωρόπουλου σκότωσε αυτόν και τη σύζυγό του, γιατί -όπως ομολόγησε- «του χρωστούσαν λεφτά και δεν του τα έδιναν».

Η ειδεχθής διπλή ανθρωποκτονία έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Η πολυτελής οικία του ζευγαριού βρίσκεται στην Ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι στην κορυφή του χωριού. Το μεσημέρι του Σαββάτου -κατά τον ιατροδικαστή που προσδιόρισε χρονικά την ώρα της διπλής δολοφονίας- ο Πακιστανός εισέβαλε στη βίλα για να σκορπίσει τον θάνατο. Μπροστά του συνάντησε τη σύζυγο του γυναικολόγου, την 54χρονη Αικατερίνη Αμυραδάκη, συνταξιούχο ανώτερη τραπεζική υπάλληλο.

Με μια τσιμεντόπλακα στο χέρι συνέθλιψε το κεφάλι της και πέταξε με πρωτοφανή αγριότητα το πτώμα της μέσα στην πισίνα της βίλας. Μετά κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί συνάντησε τον γυναικολόγο, ο οποίος προσπάθησε να αμυνθεί. Ο Πακιστανός φονιάς τον χτύπησε με την πέτρα στο κεφάλι και μετά του τρύπησε τον λαιμό (μάλλον με ξύλινο δοκάρι ή βέργα). Ο γυναικολόγος βρέθηκε σε ύπτια θέση αιμόφυρτος. Το βράδυ του Σαββάτου η κόρη του ζευγαριού προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους γονείς της, αλλά εκείνοι δεν απαντούσαν.

Ανησύχησε και ενημέρωσε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Οι αστυνομικοί πήγαν στη βίλα στις 22.30. Βρήκαν τις πόρτες κλειστές και πήδηξαν μέσα από τον μαντρότοιχο, για αντικρίσουν τη φρίκη. Το πρωί της Κυριακής η Ασφάλεια Χαλκίδος άρχισε τις έρευνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε πάνω από 15 προσαγωγές ημεδαπών και αλλοδαπών που σχετίζονταν οικονομικά με την οικογένεια. Μεταξύ αυτών ήταν και ο 23χρονος Πακιστανός. Κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι σκότωσε το ζευγάρι. Η Αστυνομία έχει συλλάβει άλλους έξι Πακιστανούς, οι οποίοι παραπέμπονται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.