Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αγκού, αγκού, γκουλάγκ!


Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν σας πλησίαζε ένας τύπος που είναι κουρούμπελο στο μεθύσι, σκυλοβρομάει από απόσταση χιλιομέτρου, το μάτι του γυαλίζει πιο πολύ κι από κατεψυγμένη συναγρίδα, έχει δεκάδες τικ, κουνιέται λες και έχει καταπιεί κομπρεσέρ και διαρκώς βάζει τα χέρια του στα αχαμνά του κι έπειτα στην μπλούζα και στη μύτη του, δεν θα τον παίρνατε πολύ στα σοβαρά. Θα σκιαζόσασταν κιόλας αν βρισκόσασταν σε σκοτεινό σοκάκι, μακριά από τις φωταψίες και τη βουή του κόσμου.Ε, λοιπόν, υπάρχει ένα άτομο τοιαύτης όψεως και τοιούτων χαρακτηριστικών, ο οποίος στον παρδαλό θίασο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί φόβο ή αηδία. Αντιθέτως, αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού!

  Toυ Παναγιώτη Λιάκου

Τον αποκαλούν «φιλόσοφο» και ακούν ευλαβικά τις κεκεδίστικες κουταμάρες που εκτοξεύει. Ανάμεσα στις κουταμάρες, όμως, υπάρχει μπόλικο αίμα, κομμένα κεφάλια και ονειρώξεις «επανάστασης» και εκτοπισμών σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Το όνομα του παλάβρα είναι Σλαβόι Ζίζεκ. Σλοβένος στην καταγωγή και σκέτο περιβόλι. Τελευταία χρησιμοποιείται ως «ιδεολογική μασκότ» του ΣΥΡΙΖΑ, μαϊντανός σε συγκεντρώσεις του συνονθυλεύματος και «καθοδηγητής» του Αλέξη Τσίπρα! Δικαίωμά τους να καλούν όποιον θέλουν. Δικαίωμά μας να το αναφέρουμε.

Διαβατήρια

Που λέτε, σε μια από τις πολλές συναντήσεις Ζίζεκ - Τσίπρα, η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ, ο «φιλόσοφος» κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Alexis και είπε τα ακόλουθα: «Το τεστ για τους ανθρώπους, όταν τους ρωτάς την άποψή τους για την Ευρώπη, είναι το ακόλουθο: να τους ρωτήσεις τι σκέφτονται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τον υποστηρίζουν, τότε, σύμφωνα με το όραμά μου για το μέλλον της δημοκρατίας, όλοι αυτοί το μόνο που θα πάρουν από εμένα είναι ένα εισιτήριο α΄ θέσης και άνευ επιστροφής για τα Γκούλαγκ στη Σιβηρία».

Ποια ήταν η αντίδραση του Alexis; Γέλασε και χειροκρότησε!

Ετσι μάλλον σκέφτεται κι εκείνος το μέλλον των αντιφρονούντων στην Ελλάδα. Πας δεξιός και γενικά μη ΣΥΡΙΖΑίος θα περάσει δύσκολα επί Τσίπρα. Αν είμαστε ολίγον αισιόδοξοι και βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, θα αποφανθούμε ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι εκδηλώνονται νωρίς οι προθέσεις των «ευαίσθητων» αριστερών. Αν είμαστε και στοιχειωδώς πρακτικοί, καλού κακού θα σπεύσουμε να ανανεώσουμε τα διαβατήριά μας. Ποτέ δεν ξέρουμε ποια συνιστώσα θα μας ξημερώσει...

πηγή:dimokratianews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.