Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Εξελίσσεται στους λογαριασμούς e-mail η μεγάλη επίθεση στο διαδίκτυο

Μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη προκαλεί την επιβράδυνση των παγκόσμιων διαδικτυακών υπηρεσιών. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι καθυστερήσεις στο ίντερνετ μπορεί να γίνουν χειρότερες.


Ο οργανισμός Spamhaus, που εδρεύει στο Λονδίνο και τη Γενεύη και ασχολείται με την απομάκρυνση ανεπιθύμητων «spam» μηνυμάτων που μπορεί να αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει επιθέσεις «κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας» (Distributed Denial of Service ή DDoS) σε πρωτοφανή κλίμακα για περισσότερο από μία εβδομάδα.

«Με βάση την κλίμακα των επιθέσεων, η οποία έχει αξιολογηθεί στα 300 Gigabits ανά δευτερόλεπτο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες DDoS επιθέσεις μέχρι σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab. «Πιθανώς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα καθώς οι επιθέσεις κλιμακώνονται».

«Δεχόμαστε «επίθεση» για παραπάνω από μία εβδομάδα τώρα», δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ο διευθύνων σύμβουλος του Spamhaus, Στιβ Λίνφορντ. «Έχουν βάλει στο στόχαστρο οποιοδήποτε τμήμα της υποδομής του διαδικτύου που πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν».

Οι υπεύθυνοι των DDoS επιθέσεων συνήθως επιτίθενται σε ιστοσελίδες, πλημμυρίζοντας τους σέρβερς με μηνύματα από πολλαπλά συστήματα. «Αν υπάρχουν μερικοί υπολογιστές που στέλνουν μεγάλες ποσότητες μηνυμάτων, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα μέσω «φιλτραρίσματος». Όταν όμως εμπλέκονται στην επίθεση κυριολεκτικά χιλιάδες συστήματα, αυτό καθιστά το φιλτράρισμα σχεδόν αδύνατο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Πολ Βλισίδις, διευθύνων της τεχνικής ομάδας για την διαδικτυακή ασφάλεια της εταιρείας NCC.

πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.