Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Νεοελληνική ξευτίλα: Τσικνοπέμπτη με τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Όποιος δεν έχει πού αλλού να πάει την Τσικνοπέμπτη, το Υπουργείο Πολιτισμού του γνωστού Τζαβάρα, που θεωρεί πλέον σημαντική την χρηματοδότηση ενός ισλαμικού τεμένους από έναν ναό του Απόλλωνα,  το Υπουργείο, λοιπόν, αυτού που ονομάζουν πολιτισμό αυτοί που μας εξουσιάζουν, αποφάσισε να οργανώσει μια βραδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης για την Τσικνοπέμπτη..

Έτσι, δίπλα από τα κορυφαία δείγματα της Ελληνικής τέχνης θα μπορεί μόνο με 28 ευρώ, παρακαλώ, ο οποιοσδήποτε σε αυτή τη πόλη να δειπνήσει στο Μουσείο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής από τις Καρυάτιδες!  Και για να μην έχουμε αμφιβολίες για το όλο σκηνικό βλαχομπαρόκ, εκτός από ποικιλία μανιταριών και τζατζίκι, που θα προσφέρεται μαζί με τα ορεκτικά, θα υπάρχει και κεμπάπ. Ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής αυτοπροσώπως δηλαδή, και για γλυκό, κουρκουμπίνια!
Paidakia
Όλα όσα αναφέρω παραπάνω δεν είναι αστείο. Δυστυχώς αποτελούν γεγονός. Επάνω ακριβώς από τον χώρο όπου ευρίσκετο η κατοικία του Πρώκλου, του τελευταίου νεοπλατωνικού φιλοσόφου,ναι, σε αυτόν τον χώρο, ο Τζαβάρας θα οργανώσει ένα τσιμπούσι την Τσικνοπέμπτη!
qvckyspnah503cbf3b9a11a
Όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της «πολιτιστικής» πολιτικής της κυβέρνησης του μνημονίου με σκοπό βέβαια τα πολυπόθητα ευρουλάκια… Όλα αυτά χωρίς καμία διαμαρτυρία από κανέναν άνθρωπο του πνεύματος… Ποιους ανθρώπους του πνεύματος δηλαδή, από όλους αυτούς τους γλείφτες που συνωστίζονται στα κομματικά γραφεία για μία πολυπόθητη θεσούλα αμοιβόμενη με ουκ ολίγες χιλιάδες ευρώ.

πηγή:koinonikosethnikismos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.