Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τελικά τα θαύματα κρατάνε τρεις μέρες στην Ελλάδα!

Αποσύρθηκε προσωρινά και θα επανακατατεθεί, είπαν από την κυβέρνηση, την επόμενη εβδομάδα, η τροπολογία των 85 βουλευτών της ΝΔ που ζητούν την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι αντιδράσεις για την πρωτοβουλία των «γαλάζιων» βουλευτών, ήταν πολύ έντονες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των κυβερνητικών εταίρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Χαρακτηριστικό του πανικού της αριστεράς, είναι το ότι ακόμα και ο πολιτικά «τελειωμένος» δήμαρχος Αθηναίων και υπεύθυνος για τη μετατροπή της Αθήνας σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ, Γιώργος Καμίνης, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «πολλοί, αρνούνται να δουν τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας» (εννοώντας προφανώς αυτές που μέσω της κοινωνικής μηχανικής αυτός και κάποιοι άλλοι ομοϊδεάτες του επέφεραν, με αποτέλεσμα πέρσι μόνο να χάσουν τη ζωή τους στα χέρια αλλοδαπών κακοποιών, 40 ομοεθνείς μας).
Και μάλιστα ο υπό προθεσμία δήμαρχος ήταν προκλητικός, προειδοποιώντας ότι η τροπολογία αυτή θα καταπέσει ενώπιον της εθνικής και της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης. Απίστευτο, αλλά κάνουν υποδείξεις οι υποστηρικτές του νόμου Ραγκούση…
Όπως διευκρινίστηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, η τροπολογία που όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, θα έμπαινε στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Νιγηρίας. Έτσι θα παραβιαζόταν όμως ο κανονισμός, λένε από το Μαξίμου και αυτό θα έδινε αφορμή στην αριστερά για «κόλπα» και κατόπιν τούτου, θα κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο. Εδώ είμαστε, μιας και το θέμα είναι πολύ σοβαρό και τυχόν υπαναχώρηση στις καθόλα παράλογες και εθνομηδενιστικές αιτιάσεις της αριστεράς, θα δημιουργούσε άλλα θέματα.
Να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας που ετσιθελικά και με παράνομο τρόπο και χωρίς νομοθετική ρύθμιση, προχώρησε το 2010 στην άρση του γένους ως προϋπόθεσης για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Γιατί ως συνταγματολόγος, «διαφωνούσε». Και επειδή «διαφωνούσε», αποφάσισε και διέταξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα πολιτών ετοιμάζεται να στραφεί νομικά εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του γένους. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι τότε αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ & ΓΕΑ, δεν αντέδρασαν ως όφειλαν, απογοητεύοντας πάρα πολλούς και δίνοντας την εικόνα μιας στρατιωτικής ηγεσίας άβουλης, που δεν συζητά καν με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία για ζητήματα μείζονος σημασίας που αφορούν στην εθνική μας άμυνα και απλά εκτελεί εντολές, ακόμα και όταν αυτές είναι παράνομες και εθνικά επιζήμιες. Και τώρα ένας εξ αυτών, περιοδεύει και κάνει και τον έξυπνο… Αλλά, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Μια διευκρίνιση απαραίτητη εδώ: Έλληνας το γένος θεωρείται όποιος έχει έναν τουλάχιστον Έλληνα γονέα.
Στο Μαξίμου, διαρρέουν πως θα επιμείνουν στο ότι οι αξιωματικοί των ΕΔ και των ΣΑ, πρέπει να είναι Έλληνες το γένος, ώστε να υπερασπίζονται με σθένος την πίστη, το έθνος και την ΠΑΤΡΙΔΑ. Είναι επίσης σαφές, πως η τοποθέτηση του Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Μιχάλη Κωσταράκου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας twitter, λέει πολλά: «Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Επιβάλλεται το να είναι Έλληνες το γένος». Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση αυτή έγινε, κατόπιν διαβούλευσης του Α/ΓΕΕΘΑ «σε πολύ ψηλό επίπεδο», κάτι που φυσικά παραπέμπει στο Μαξίμου. Άλλωστε, η υπογραφή στην τροπολογία από 85 βουλευτές, μόνο «τυχαία» ή συγκυριακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και παραπέμπει στο Μαξίμου.
Στο άρθρο 5, παράγραφος 2 του ΣΚ 20-2, διαβάζουμε: «Η εθνική και ηθική διαπαιδαγώγηση, η οποία εγείρει το εθνικό αίσθημα και την προς την Πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη αγάπη και αφοσίωση, πρέπει να αποτελεί το διαρκές μέλημα του διοικητή. Αυτός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της διάβρωσης του εθνικού φρονήματος των ανδρών της μονάδας». Στο άρθρο 5, παράγραφος 4, διαβάζουμε: «Ο διοικητής μεριμνά για την αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό, των αξιωματικών και υπαξιωματικών του, ήτοι την προσήλωση με φανατισμό στο στρατιωτικό όρκο, τα εθνικά ιδεώδη και το καθήκον».
Πραγματικά δεν ξέρουμε πως θα ακούγονταν αυτά, στα αυτιά ενός αλλοεθνούς και αλλόδοξου «πολίτη», ή των «προοδευτικών», οι οποίοι συνήθως μια επιδίωξη έχουν: τη διάβρωση του εθνικού κορμού και τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμικό κράτος. Δεν θα την πετύχουν, ούτε θα κατορθώσουν να αποχρωματίσουν θρησκευτικά & εθνικά το στράτευμα.
Η υπόθεση, όπως και έχει, εκκρεμεί και στο ΣτΕ, κατόπιν προσφυγής Ελλήνων πολιτών (Σπ. Σταματόπουλος, Ζώης Μπέχλης, Χρ. Χρηστίδης, Αν. Κώτσιαλος, Κων. Ακριώτης, Ν. Τοτονίδης, και Κων. Λίγκας) κατάφυγαν στο ΣτΕ τον Σεπτέμβριο του 2011 κατά της άνευ προηγουμένου μεθόδευσης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και εκεί, αν απαιτηθεί η υπόθεση να συζητηθεί, η έκβαση το πιο πιθανό είναι, βάσει και του δημοσιοποιημένου σκεπτικού για την απόρριψη του εθνοκτόνου νόμου Ραγκούση, πως η έκβαση θα είναι η ίδια με αυτή στην υπόθεση της "ιθαγένειας". Οπότε ας μην επιχαίρουν οι της εθνομηδενιστικής αριστεράς, καθώς με το θέμα δεν κλείσαμε, όπως και να έχει.
Επίσης, είναι σαφές και αυτό δεν αρέσει στην αριστερά, πως η προσπάθεια της ΝΔ για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεσης θα ψηφιστεί από τη ΧΑ και τους ΑΝΕΛ.

Νίκος Χιδίρογλου

πηγή:elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.