Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αξιωματικοί μόνο με ελληνικό αίμα!

Τη νομοθετική ρύθμιση του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές ζήτησε χθες ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος θεωρεί επιβεβλημένη ανάγκη οι εισακτέοι να είναι γένους ελληνικού. Το θέμα της ιθαγένειας των εισακτέων σε στρατιωτικές σχολές έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη στρατιωτική ηγεσία, με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο να δηλώνει σε tweets του ότι κάθε εισακτέος «επιβάλλεται να είναι Ελλην το γένος», τονίζοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Με αυτόν τον τρόπο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζητάει να μπει «φραγμός» στο ζήτημα της εισαγωγής στις ανώτατες παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, και κατά συνέπεια και των Σωμάτων Ασφαλείας, «κλείνοντας» οριστικά και αμετάκλητα το κενό ασφαλείας που δημιούργησε η περίφημος νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια, ο οποίος κατέπεσε πρόσφατα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σπουδαστών, οι οποίοι δεν είναι Ελληνες στο γένος, αλλά έχουν απλώς την ελληνική ιθαγένεια.
Με αυτόν τον τρόπο λύνεται το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο ακύρωσε τον νόμο Ραγκούση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα όσων απλώς έχουν την ιθαγένεια και όχι το γένος, να εισάγονται σε στρατιωτικές σχολές καθώς και να θέτουν υποψηφιότητα σε εθνικές, αυτοδιοικητικές, περιφερειακές εκλογές κ.λπ. Θα επιτρέπεται μόνο η κατ’ έτος εισαγωγή δύο μη Ελλήνων κατά το γένος, απαραιτήτως βέβαια εχόντων την ελληνική ιθαγένεια.

πηγή:dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.