Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η πλειοψηφία κερδίζει

Στις 14-01,την περασμένη Δευτέρα, είχα την "απέραντη χαρά" να παρακολουθήσω την ολομέλεια της Βουλής των "Ελλήνων", που μετέδιδε απευθείας το κανάλι της βουλής και πιο συγκεκριμένα τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν το τρίτο Μνημόνιο και που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.. (πως αλλιώς;)


Τα ρεπορτάζ των λεγόμενων mainstream ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλες αντιδικίες, απειλές για αποχωρήσεις  κομμάτων αλλά η μεγάλη.. λέει αντιπαράθεση υπήρξε για την εκχώρηση ή μη της εθνικής μας κυριαρχίας...(σφάχτηκαν οι πατριώτες!)

Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι στόχος επετεύχθει με 166 "ναι". Τις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο δεν θα τις αναφέρουμε εδώ. 

Το θέμα όμως που θέλουμε να θίξουμε είναι οι διαδικασίες της βουλής στη συγκεκριμμένη περίπτωση αλλά και πιο γενικά, της δημοκρατίας μας,του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού μας.
Φυσικά και θέλουμε να το τονίσουμε για όσους δεν το έχουν χωνέψει για τα καλά, ότι όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν όλους εμάς ξεχωριστά σαν πολίτες αυτής της χώρας.

Και εξηγούμαι: 

Κατά την διαδικασία της συζήτησης οι ΑΝ.ΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας η οποία απορρίφθηκε.
Πως απορρίφθηκε; Πλειοψηφικά!
Και νομίζω ότι κάπου εκεί χάνεις τα λογικά σου, αν τα έχεις.
Καμία επιτροπή συνταγματολόγων.Κανένας ειδικός.Καμία άλλη διαδικασία δεν κρίνει ή έστω ¨συμβουλεύει" όπως μια επιστημονική επιτροπή φερειπίν.(υποτίθεται ότι υπάρχει επιστημονική ομάδα αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η πλειοψηφία)
Το αν είναι ή οχι αντισυνταγματικό το οτιδήποτε που έρχεται στη βουλή ακόμα και αν υπάρχει ένσταση,μάλιστα όχι απο έναν βουλευτή αλλά απο δύο κοινοβουλευτικά κόμματα,το κρίνει η ολομέλεια κυρίες και κύριοι!
Η συγκυβέρνηση των δοσίλογων, αυτοί το κρίνουν. Κατά το δοκούν.

Η πλειοψηφία κερδίζει! Δεν είναι φοβερό;

Και είναι ευκόλως εννοούμενο ότι πάντα μπορείς να έχεις πλειοψηφία για τέτοιες δουλειές καθώς φαυλότητα και πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας είναι ταυτόσημες έννοιες.

Μεγαλύτερο άθλο της δημοκρατίας είχαμε σε παλαιότερη συνεδρίαση , σε ένσταση για αντισυνταγματικότητα επίσης. 
Το προεδρείο της βουλής τότε,συγκεκριμμένα προέδρευε ο Β.Μεϊμαράκης, καθυστέρησε την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν οι ΑΝ.ΕΛ και ο  ΣΥΡΙΖΑ εως ειδοποιηθούν οι βουλευτές της "κυβέρνησης" όπου κι αν βρίσκονται,να σπεύσουν να..πλειοψηφίσουν.Ουσιαστικά αν γινόταν ψηφοφορία εκείνη την στιγμή επι των παρόντων θα είχαμε υπερψήφιση στην πρόταση για αντισυνταγματικότητα.


Την Πέμπτη που μας πέρασε είχαμε αυτό που λέει και το τραγούδι..another perfect day!

Πραγματικά οι λέξεις φθίνουν μπροστά στα ανδρείκελα της βουλής και το τι συνέβη.
Η βουλή απο το πρωί άλλαξε απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τις παραπομπές των Παπανδρέου,Παπακωνσταντίνου,Παπαδήμου και Βενιζέλου 3 φορές, ενώ ψήφισε και δύο φορές για το ίδιο θέμα,μια το πρωί και μια το βράδυ!
Τελικά κατέληξαν, μετά απο δημοκρατικές διαδικασίες πάντα και έστησαν 4 κάλπες! 
Ενώ η ψηφοφορία ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00 στις 00:00 δεν γνώριζε ουδείς αν θα γίνει τελικά η ψηφοφορία το ίδιο βράδυ.Σημειώνουμε ότι οι βουλευτές μας άρπαξαν ακόμα και την ευκαιρία να παραβιάσουν την "μυστική" ψηφοφορία μην ψηφίζοντας επιδεικτικά και στις 4 κάλπες ως όφειλαν.

Είναι καταφανές  ότι η δημοκρατία μας δεν πηγάζει απο τον ελληνικό λαό και για τον  ελληνικό λαό όπως ορίζει το σύνταγμα μας.
Είναι καταφανές πως η  αμετροέπεια είναι τρόπος πολιτικής σκέψης και ζωής στην Ελλάδα.
Είναι επίσης  καταφανές πως η δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια σε όσα συντελούνται, διαφορετικά ένας εισαγγελέας θα έπρεπε να είχε ήδη μπουζουριάσει το χοντρό, που τόσο ξεδιάντροπα παραδέχτηκε  ότι διατηρεί ένα αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τον καιρό που ήταν υπουργός και δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και αστειάκια απο το βήμα πάνω στο γεγονός, ώστε να του κοπεί το γέλιο του Βαγγελάκη και των υπολοίπων αχαρακτήριστων που χειροκρότησαν επειδή τους άρεσε το αστειάκι.


χωρίς όνομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.