Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Δόξα την Ελλάδα»

Υπάρχουν και Γερμανοί που γνωρίζουν και δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν…
O Dr. Karl-Wilhelm Weeber είχε την τόλμη, ως διανοούμενος, να υψώσει  την φωνή του κατά του φραγκολεβαντίνικου κατεστημένου της γερμανικής Παιδείας. Στην ανώτερη εκπαίδευση η ύλη Ιστορίας περιείχε τον 19ο και 20 αιώνα. Μάλιστα πολλοί έλεγαν η ευρωπαική ιστορία να ξεκινάει επίσημα από τα χρόνια του Καρλομάγνου, προκειμένου ν΄αποκρυφεί όχι μόνο το ελληνικό παρελθόν αλλά και το βαρβαρικό των Δυτικών.

Η απούσα γνώση λοιπόν ήταν το κίνητρο για τον Γερμανό φιλέλληνα για να γράψει το βιβλίο Hellas Sei Dank (δόξα την Ελλάδα, πως λέμε δόξα τω Θεώ), Was Europa den Griechen schuldet (Τι χρωστάει η Ευρώπη στους Έλληνες)

Ο Dr. Karl-Wilhelm Weeber παρατηρεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και λέξεις όπως Δημοκρατία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αρχιτεκτονική δεν αποτελούν απλά γλωσσολογικά δάνεια, αλλά έννοιες τις οποίες θέλει να επεξηγήσει με επιστημονική τεκμηρίωση και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο πολιτισμός της Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της γης κατάγεται από τους Έλληνες.

Το πιάσαμε «κουλτουριάρηδες» των πανεπιστημίων στην Ελλάδα; Και μην αρχίσει πάλι το παραμύθι περί Νέο-Ελλήνων και Αρχαίων. Οι Έλληνες είναι ένα και διαπρέπουν ακόμα και σήμερα, απλά εκτός του κράτους της διαστροφής, που είναι το σύγχρονο -ξένο προς τις αξίες του Ελληνισμού- ελληνικό. Και όταν έρθει η ώρα θα ξανανάψουν δάδα για να φωτίσουν!




πηγή:pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.