Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

6.000 εκπαιδευτικοί με ψυχικές ασθένειες …«εκπαιδεύουν» τη νέα γενιά Ελλήνων


Απίστευτα στοιχεία για τις… ψυχικές ασθένειες που έχει ένας στους 10 εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει μάθημα, αποκαλύπτει η εφημερίδα Εθνος. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, υπολογίζεται ότι περίπου 8.500 δάσκαλοι και καθηγητές θα απομακρυνθούν από τα σχολεία εφόσον αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα.


Οι 2.500 από αυτούς, οι επονομαζόμενοι και «επίορκοι», αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μεν στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν τελεσιδίκησαν ποτέ οι υποθέσεις τους, και οι υπόλοιποι, περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει… ψυχική αδυναμία.
Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.
Φυσικά, μεγάλο μέρος από τους… ψυχικά ασθενείς εκπαιδευτικούς εκμεταλλεύονται την κατάσταση και «λουφάρουν» επικαλούμενοι προβλήματα ψυχικής υγείας ώστε να μη μπαίνουν στις αίθουσες.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.