Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αλβανικό κανάλι αγόρασε το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που παρουσίαζε ως αλβανούς τους ήρωες του 1821


Την ώρα που στα Τίρανα ο εθνικισμός έχει πάρει φωτιά και σε καθημερινή βάση διεκδικούν τα εδάφη και την ιστορία μας, ένα αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι αγόρασε το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που παρουσιάζει ως αλβανούς τους ήρωες του 1821.


Πριν απο ένα χρόνο, οπότε και προβλήθηκε στην Ελλάδα, το πρόγραμμα εξόργισε τους τηλεθεατές αφού έκριναν ότι παραποιεί την ελληνική ιστορία του έθνους. Στα blogs οι κριτικές περί του θέματος ήταν πραγματικά αιχμηρές και οι επιστολές και τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας γέμισαν το ΣΚΑΪ από φωνές αγανάκτησης. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία", το πρώτο επεισόδιο υπό τον τίτλο «Στη σκιά της Μεγάλης Πύλης» είναι η αποθέωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που λειτουργούσε «ικανοποιητικά». Υπήρχε, δηλαδή, ανάπτυξη των πόλεων, με δημόσια έργα που έγιναν τους δύο πρώτους αιώνες ενώ δεν έλειψαν αναφορές στην «ομαλή» συμβίωση Χριστιανών -Μουσουλμάνων, και ελευθερία των Ελλήνων όσον αφορά στην παιδεία και τη θρησκεία.
Η φυγή των Ελλήνων στα βουνά έγινε για την λόγους…φοροαπαλλαγής!! Οργή προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στις δεκάδες επαναστάσεις πριν το 1821, στο παιδομάζωμα που δημιούργησε τα γενιτσαρικά τάγματα, τους βιασμούς των Ελληνίδων και την μεταφορά τους στα τουρκικά χαρέμια, το ρόλο της Εκκλησίας στην προστασία της ελληνικής ταυτότητας.

Αυτό το «ιστορικό ντοκουμέντο» πούλησε ο ΣΚΑΪ στην Αλβανία για να διαδώσει την ελληνική ιστορία, σε εκείνους που διεκδικούν ιστορικά αλλά και εδαφικά κομμάτια της χώρας μας. Και το ερώτημα είναι οι Αλβανοί θα παραμείνουν πιστοί στη μετάφραση ή θα την διανθίσουν με δικά τους ιστορικά ντοκουμέντα;
Τώρα οι Αλβανοί έχουν στα χέρια τους, αυτό που ήθελαν για να συνεχίσουν τις προπαγανδιστικές προσπάθειες και τα σχέδια τους περί "Μεγάλης Αλβανίας", που τον τελευταίο καιρό έχουν εντατικοποιηθεί.

Πηγή: aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.