Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ανθελληνικό παραλήρημα

Μετά την απίστευτη πρόκληση να υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμα των Σκοπιανών να επιλέξουν το συνταγματικό τους όνομα, ο υπεύθυνος του τομέα Μειονοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νάσος Θεοδωρίδης «χτυπά» ξανά τον Ελληνισμό. Με άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι το αλβανικό έπος είναι ένα παραμύθι καθώς, όπως λέει,  «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική».

 Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρίδης θεωρεί ότι «η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την “ενότητα” ούτε “το μεγαλείο του έθνους”, αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε έναν παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Την ίδια ώρα, υποστηρίζει ότι η σύγκρουση με την Ιταλία θα έπρεπε να αποφευχθεί, καθώς το τελεσίγραφο του Μουσολίνι ήταν μία «απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού»!

Ισχυρίζεται δε ότι αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της «εθνικής πανστρατιάς». Το ανθελληνικό παραλήρημά του μάλιστα συνεχίζεται, λέγοντας ότι οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Ελληνες φαντάρους, κάτι που κατά τον ίδιο «δεν είναι πραγματικότητα».

Το άρθο του κ. Θεοδωρίδη, ωστόσο, δεν άφησε ασυγκίνητη τη Νέα Δημοκράτια. Οπως τονίζουν από τη Συγγρού, ο κ. Τσίπρας οφείλει να διευκρινίσει στον ελληνικό λαό εάν συμφωνεί με όσα δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή» από τον κ. Θεοδωρίδη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος. Και μάλιστα εάν ενστερνίζεται την άποψη που εκφράζεται, ότι πολλοί Ελληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησαν στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή!

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, πριν από λίγες ημέρες αναφέρθηκε και στα γεγονότα που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του επισμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος κατάπεσε στην Κάρπαθο προσπαθώντας να αναχαιτίσει τουρκικό F16. Αφού έλαβε ξεκάθαρα θέση υπέρ της Τουρκίας κάνοντας λόγο για «δήθεν ύπαρξη εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της στο Αιγαίο», υποστήριξε ότι η σύγκρουση έγινε έγινε 35 μίλια μακριά από την Κάρπαθο, πολύ μακρύτερα δηλαδή από τα 10 μίλια που (πάλι εσφαλμένα) διεκδικεί ως εναέριο χώρο η Ελλάδα.

Σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε είναι το γεγονός ότι ο Νάσος Θεοδωρίδης είχε δηλώσει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την ''μακεδονική μειονότητα'' και έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και σημειώνει πως ''όταν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα βρεθεί λύση μακρυά απο Εθνικισμούς''...


Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό κατόρθωμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2011 είχε γράψει πάλι στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ ένα κατάπτυστο άρθρο για την γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο, «Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων» (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492)  στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ ,εξομοίωνε τους 353.000 σφαγμένους Ποντίους με τους σφαγείς τους.

Το απαράδεκτο αυτό άρθρο έλαβε απάντηση από ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Χατζηαντωνίου ο οποίος όπως χαρακτηριστικά σημείωνε με αφορμή το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη «Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέο πολιτικό υποκείμενο. Ένα νέο, πατριωτικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, ηγεσία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού. Απόψεις όπως αυτή του Ν.Θ., σεβαστές ως ιδιαιτερότητα, είναι απόψεις που δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας».

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτό το νέο κατόρθωμα του Νάσου Θεοδωρίδη  είναι αν υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι σαν το Γιάννη Χατζηαντωνίου για να οδηγήσουν το κόμμα αυτό στην πορεία που το εν λόγω στέλεχος του κόμματος οραματίζεται ή αν άνθρωποι σαν τον Νάσο Θεοδωρίδη θα κυριαρχήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον απομακρύνουν από τον ελληνικό λαό.
 

πηγές: dimokratianews.gr/defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.