Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Επίθεση του Ζεϊμπέκ, με απειλές κατά του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», λέει η σοφή λαϊκή παροιμία και στην συγκεκριμένη περίπτωση επαληθεύτηκε πλήρως, αφού επιβεβαιώσαμε την αρχική φήμη για φραστικό επεισόδιο που έγινε στους διαδρόμους της Βουλής, μεταξύ του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και του Τέρενς Κουίκ, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων..

Τι συνέβη μεταξύ των δύο βουλευτών; Αυτόπτης μάρτυρας μας διηγήθηκε την συνάντηση, η οποία προξένησε το ενδιαφέρον και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνομιλώντας μεταξύ τους εξέφραζαν την βαθιά τους ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη εκ μέρους του τουρκικού προξενείου, το οποίο φαίνεται να αναλαμβάνει ισχυρή πολιτική –πλέον- δράση εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Όταν συναντήθηκαν Κουΐκ και Ζεϊμπέκ, ο δεύτερος διαμαρτυρήθηκε για την ερώτηση που κατέθεσε προ ημερών ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με βάση την οποία καταδείκνυε τον φιλοτουρκισμό των μουσουλμάνων βουλευτών, αφού παρέδωσαν στον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης πίνακα στον οποίο εμφανιζόταν η κεντρική πλατεία της Ξάνθης στο ρολόι της οποίας βρισκόταν μία τεράστια τουρκική σημαία.

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλημένος και απευθυνόμενος στον Τέρενς Κουίκ, του είπε πως η ερώτηση τον έθιξε προσωπικά και πως επρόκειτο για «πίνακα του 1952» (προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν, η πόλη της Ξάνθης είχε απελευθερωθεί κατά την διάρκεια των βαλκανικών πολέμων και ως εκ τούτου πολύ πριν το 1952, άρα και ο πίνακας σαφέστατα περιείχε αλυτρωτικά χαρακτηριστικά, τα οποία μεταφέρθηκαν ως «εικόνα» στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης).

Απαντώντας στην «πρόκληση» του κ. Ζεϊμπέκ, ο κύριος Κουίκ είπε επί επακριβώς:

«Θεωρώ απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη και θα συνεχίσω απτόητος μέσω του κοινοβουλευτικού μου έργου να δημιουργώ εμπόδια στην δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο βρίσκεται πίσω από τον αλυτρωτισμό του «πίνακα» και πίσω από όλες τις ανθελληνικές ενέργειες που συμβαίνουν στην Θράκη και όχι μόνο».

Μετά από αυτή τη δήλωση ο κ. Κουίκ απεχώρησε χαμογελώντας προς τον κ. Ζεϊμπέκ, ο οποίος του δήλωσε πως θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Η απάντηση του κ. Κουίκ ήταν αποστομωτική: «Εμείς την Θράκη δεν την παραδίδουμε».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον ρωτήσαμε σχετικά και μας απάντησε:

«Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, αρνούμαι να συναινέσω, να σιωπήσω ή να συνδράμω και να εξυπηρετήσω με οποιονδήποτε τρόπο πολιτικές και πρακτικές που στοχεύουν κατά του Ελληνισμού και ιδιαίτερα κατά της Ελληνικής Θράκης που πολιορκούν η Άγκυρα και οι πράκτορές της του Προξενείου της Κομοτηνής. Πρέπει να ξυπνήσει για τα καλά η Αθήνα πριν είναι αργά.
Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα για την περιοχή, την οποία επισκέφθηκα προ ολίγων ημερών. Γνωρίζω τι συμβαίνει τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο. Και δεν προτίθεμαι να επιτρέψω την συνέχιση αυτού του αίσχους. Ούτε ως πολιτικός, ούτε ως πολίτης, ούτε ως Έλληνας. Και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές προς όλες τις πλευρές».


Η επίσημη δήλωση προς τα ΜΜΕ του Τέρενς Κουίκ για το επεισόδιο:

«Το περίμενα ότι κάποια στιγμή οι αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου στη Βουλή των Ελλήνων για τα Εθνικά θέματα της Ελληνικής Θράκης, θα ενοχλούσαν κάποιους.
Έτσι, δεν με αιφνιδίασε η σημερινή εναντίον μου διαμαρτυρία στους διαδρόμους της Βουλής, του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, η οποία εξελίχθηκε σε προειδοποίηση, σχετικά με την Ερώτηση που κατέθεσα για τον πίνακα του ρολογιού-σύμβολο της πόλης της Ξάνθης, με την…τουρκική σημαία, που χαρίστηκε παρουσία του συναδέλφου μου, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, στον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή της Θράκης.
Μου διαμαρτυρήθηκε ότι τον έθιξα γράφοντας ανακρίβειες και ότι ο σχετικός πίνακας δεν είναι πλαστός, αλλά αυθεντικός του 1952.
Στη κουβέντα του, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Του επεσήμανα ότι τέτοια Ένωση, απορρίφθηκε πριν λίγες μέρες από τον Άρειο Πάγο.
Επιβεβαιώνω επίσης από την ανάρτηση της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας thrakitoday.com, ότι ο Χουσείν Ζεϊμπέκ με προειδοποίησε (δεν το εξέλαβα ως απειλή, γιατί απειλές δεν δέχομαι) ότι την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι που τον ενοχλεί προσωπικά, θα αντιδράσει με νομικές διαδικασίες.
Του απάντησα ότι οι όποιες μηνύσεις ή αγωγές θα είναι παράσημο για μένα σε έναν αγώνα που γίνεται για να μην υποκύψει η Θράκη στα σχέδια της Άγκυρας.
Και κάτι τελευταίο, άσχετο με το σημερινό περιστατικό. Είναι σαφές ότι με τίποτα δεν θα αλλάξουν οι ανυποχώρητες εθνικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως εκφράζονται και στις αλλεπάλληλες Ερωτήσεις που έχω καταθέσει τον τελευταίο καιρό στη Βουλή σε σχέση με τη δράση της Άγκυρας, του Προξενείου της, των πρακτόρων-φερετζέ που χρησιμοποιούν και των παρακρατικών (τουρκικών) οργανώσεων στις οποίες αναφέρθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στην πρόσφατη ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκομαι στην Ξάνθη της Ελληνικής Θράκης, για τις επίσημες εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό».

Κωνσταντίνος
πηγή:kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.