Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σλοβακία-Ελλάδα 0-1

Και στο τέλος κερδίζουν οι Έλληνες!Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης "λύτρωσε" την Εθνική μας ομάδα και της έδωσε την πολύτιμη νίκη στην Μπρατισλάβα επί της Σλοβακίας με 1-0.



Η Εθνική μας ομάδα έπεσε από το κάστρο της Μπρατισλάβας και βρήκε και πορτοφόλι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν παρουσίασε καλό θέαμα, ωστόσο με ένα γκολ την κατάλληλη στιγμή νίκησε την Σλοβακία με 1-0 και πήρε ένα πολύτιμο "τρίποντο" στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.
Η Εθνική μας ομάδα με το πολύτιμο αυτό "τρίποντο" έφτασε στους 10 βαθμούς και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου μαζί με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, αφήνοντας πίσω την Σλοβακία που ήταν πολύ καλή και είχε και δοκάρι στο 88'.
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα δεν ήταν καλή. Υπήρχαν προβλήματα στον χώρο του κέντρου κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους Σλοβάκους να ανεβάσουν τις γραμμές τους, ενώ η "γαλανόλευκη" υστερούσε και στο δημιουργικό κομμάτι με τον Κατσουράνη να προσπαθεί να βρει τους επιθετικούς με βαθιές μπάλιές. 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σλοβακία ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Είχε εγκατασταθεί στα καρέ του Καρνέζη και προσπαθούσε να πετύχει το γκολ. Ωστόσο κόντρα στην ροή του αγώνα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Κατσουράνη πετυχαίνοντας το γκολ που έδωσε στην Εθνική μας την πολύτιμη νίκη.
Σε γενικές γραμμές η συνολική εμφάνιση της Εθνικής στο συγκεκριμένο ματς ήταν κακή, αλλά ήταν αυτή που σκόραρε και πήρε τη νίκη. Άλλωστε το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο δρόμο για την Βραζιλία και όχι το θέαμα.
Μελανό σημείο της αναμέτρησης ένας ακόμη τραυματισμός αμυντικού παίκτη. Όπως στο ματς με την Βοσνία που αποχώρησε ο Μαλεζάς, στο ματς με την Σλοβακία τραυματίστηκε ο Σιόβας και ο Σάντος αναγκάστηκε να γυρίσει στην άμυνα τον Κατσουράνη.

Γήπεδο: "Stadion Pasienky"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Κόλουμ (Σκωτία)/ Κράιανς (Σκωτία), Ντράμοντ (Σκωτία)

Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βέις), Ντούρις (72' Χολόσκο).

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75' λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60' Μήτρογλου).

Κίτρινες κάρτες: Σαπάρα (13’, Σλοβακία)-

Σκόρερ:  Σαλπιγγίδης (63, Ελλάδα)

Με εκπλήξεις το σχήμα του Σάντος

Εκπλήξεις επεφύλασσε ο Φερνάντο Σάντος σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, καθώς επέλεξε τελικά το 4-3-3 αφήνοντας Μανιάτη και Φορτούνη στον πάγκο.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά) και οι Σιόβας-Παπασταθόπουλος αμυντικό δίδυμο.
Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Νίνης και στην επίθεση οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Γκέκας.

Μπήκαν δυνατά οι δύο ομάδες

Οι δύο ομάδες με το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκαν δυνατά ψάχνοντας το γκολ. Οι Σλοβάκοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ντούρις (3’) και Σαλάτα (4’). Στην πρώτη ο Καρνέζης μπλόκαρε στην δεύτερη η μπάλα έφυγε άουτ.
Η απάντηση της Εθνικής ήρθε στο επόμενο λεπτό (5’) όταν ο Κατσουράνης έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 11’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Νίνη από δεξιά, ο Σιόβας που προωθήθηκε έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.  
Τέσσερα λεπτά αργότερα (15’), ο Σαπάρα μπήκε από αριστερά στην ελληνική περιοχή ο Σιόβας έβαλε την κόντρα και έτσι ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.

Με ανορθόδοξο τρόπο

Η Εθνική μας είχε αρκετά προβλήματα στον χώρο του κέντρου, ενώ αναπτυσσόταν, ανορθόδοξο τρόπο, όπως με τις βαθιές μπαλιές του Κατσουράνη προς τους επιθετικούς. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Σλοβακία να κερδίσει μέτρα εντός του αγωνιστικού χώρου και στο 27’ να απειλήσει με τον Χάμσικ το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό (28’) ο Νίνης βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.
Στο 36’ η Εθνική μας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει τον σκορ. Ο Κατσουράνης άνοιξε δεξιά στον Τοροσίδη, αυτός έκανε την συρτή σέντρα και ο Γκέκας με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Κατσουράνης ήταν αυτός που μπήκε από δεξιά στην περιοχή των γηπεδούχων έκανε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 39' η Σλοβακία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Χάμσικ μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Καρνέζη.
Στο 42' ένα σουτ του Σαλπιγγίδη δεν ανησύχησε τον Σλοβάκο τερματοφύλακα, ενώ και η πίεση των γηπεδούχων δεν καρποφόρησε και έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές με την Σλοβακία να έχει την πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Στοχ να φεύγει άουτ στο 47'.
Τρία λεπτά αργότερα (50') και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σκρτελ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κούτσκα.
Στο 57’ η Σλοβακία απείλησε πάλι την Εθνική μας, όταν ο Μπρέζνανικ έκανε το δυντό σουτ από αρκετά μακριά με τον Καρνέζη να αποκρούει την μπάλα και με διπλή προσπάθεια να την μπλοκάρει.
Στο 59’ μετά από μπαλιά στο κέντρο της άμυνας ο Χάμσικ προσπάθησε να γίνει απειλητικός, αλλά ο Παπασταθόπουλος την τελευταία στιγμή πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα.

Σαλπιγγίδης ο "λυτρωτής"

Και εκεί που η Εθνική μας πιεζόταν, σε μια από τις αντεπιθέσεις μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Κατσουράνης στο 63' λοιπόν έγινε κάτοχος της μπάλα μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Σλοβακίας την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα και ο Σαλπιγγίδης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για την "γαλανόλευκη" και ξεσηκώνοντας τους 1.000 Έλληνες στις εξέδρες.
Ένα γκολ που ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς η Σλοβακία ήταν πολύ καλύτερη, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.
Στο 67' η Ελλάδα έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την δυνατή συρτή σέντρα από αριστερά, με τον Μήτρογλου αρχικά και τον Σαλπιγγίδη στην συνέχεια να μην προλαβαίνουν με προβολή να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Και ενώ η Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ η ατυχία της χτύπησε πάλι την πόρτα. Στο 75' σε ένα διώξιμο της μπάλας ο Σιόβας τραυματίστηκε και έτσι ο Σάντος αναγκάστηκε να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας τον Κατσουράνη.
Στο 81' ένα σουτ Μπρέζνανικ απέκρουσε ο Καρνέζης, ενώ η Εθνική μας στάθηκε πολύ τυχερή στο 88' όταν από το σουτ του Μπρέζνανικ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Καρνέζη και άουτ.

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.