Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στον «αέρα» το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών



 ‘’ Την αγανάκτησή τους εκφράζουν χιλιάδες γονείς μαθητών της χώρας οι οποίοι καλούνται να υποστούν τις συνέπειες στο ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο.’’

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών αρνούνται να πληρώσουν παλιές οφειλές στους επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα από σήμερα να σταματούν τη μεταφορά των μαθητών.
Χθες, οι ιδιοκτήτες πούλμαν ανακοίνωσαν την απόφασή τους προς την Περιφέρεια Αττικής, υποστηρίζοντας πως έχει ανατραπεί η πρόσφατη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ του Γ. Σγουρού και των ιδιοκτητών πούλμαν.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, παρά τις διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια Αττικής ότι θα προχωρήσει σε άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων από τη μεταφορά μαθητών και θα εξοφληθούν έως το τέλος του χρόνου, το Ελεγκτικό Συνέδριο επιστρέφει τα εντάλματα της Περιφέρειας και αρνείται να τα αποπληρώσει αν δεν μειωθούν κατά ποσοστό 20%.
Επιστολή σε υπουργούς
Η περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός απέστειλε χθες επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, από τους οποίους ζητά να δώσουν άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και να προχωρήσουν την εκκαθάριση των οφειλών για να συνεχιστεί η μεταφορά. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.
Χθες, και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θ. Παπαθεοφάνους με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευ. Στυλιανίδη, ενημέρωσε ότι τόσο στη Σάμο όσο και στην Ικαρία οι μαθητές θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα σε καταλήψεις για το ζήτημα της μεταφοράς.

Πηγή:ethnos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.