Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Λουκέτο και στη Diana


Σε ένα ακόμη ηχηρό «λουκέτο» οδηγήθηκε η εγχώρια βιομηχανία λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκαλούν στην πραγματική οικονομία η έλλειψη ρευστότητας και οι συνθήκες βαριάς ύφεσης. 
Τελευταίο θύμα, μια από τις ιστορικότερες ελληνικές βιομηχανίες η Χαρτοποιία Θράκης - Diana AE, η οποία έπειτα από 32 έτη λειτουργίας, οδηγήθηκε σε πτώχευση.
Το τέλος της γνωστής χαρτοβιομηχανίας «γράφτηκε» σε αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης όπου εκδικάστηκε κι έγινε δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Π. Ζερίτη, για κήρυξή της σε καθεστώς πτώχευσης.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Diana εκτιμώνται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ, ενώ 180 εργαζόμενοι οδηγούνται στο ταμείο ανεργίας. Για τον ακριβή προσδιορισμό των απαιτήσεων, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των πιστωτών στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι περίπου 180 εργαζόμενοι (115 μόνιμοι στο εργοστάσιο της Ξάνθης και οι υπόλοιποι στο εμπορικό δίκτυο σε όλη τη χώρα) είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο και διεκδικούν συνολικό ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργαζόμενοι ελπίζουν πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές που θα αγοράσουν την επιχείρηση και θα τη θέσουν εκ νέου σε λειτουργία. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν αναφορά στο ενδιαφέρον γερμανικών συμφερόντων εταιρίας.





πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.