Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

’Με την παρουσία εκπροσώπων της ΝΔ και των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων τουρκικού συλλόγου στην Ρόδο. ..‘’


 Στα εγκαίνια των γραφείων του Τουρκικού συλλόγου “Αδελφοσύνη” που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιουλίου, παραβρέθηκαν ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ρόδο Κερίμ Ουράς, ο πρόξενος Ρόδου Αϊντίν Ιλχάν Ντουρουσόι, μουσουλμάνοι Ροδίτες που κατοικούνε στην Τουρκία, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και δύο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Μάνος Κόνσολας της ΝΔ και η Μίκα Ιατρίδη των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

Eορταστικό λοιπόν το κλίμα και για την τούρκικη δημοσιογραφική ιστοσελίδα www.haberimport.com, από την οποία μαθαίνουμε πως «οι Τουρκομουσουλμάνοι της Ρόδου βιώνουν την χαρά να έχουν ένα νέο κτίριο για τον σύλλογο τους, όπου θα μπορέσουν να διδάξουν στα παιδιά τους τον πολιτισμό, την γλώσσα και την θρησκεία τους. Στα εγκαίνια του μοντέρνου νέου κτιρίου του συλλόγου που βρίσκεται 200 μέτρα από το κέντρο της Ρόδου, παραβρέθηκαν 600 Τούρκοι της Ρόδου (”Έλληνες” πολίτες)…


Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας είπε λοιπόν πως παρακολουθεί και στηρίζει από το 2000 τις δραστηριότητες του συλλόγου και εξέφρασε τη χαρά του για τη μεταφορά του συλλόγου στα νέα του γραφεία. Είπε ακόμη πως ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει στο εξής πολλές εκδηλώσεις και ο ίδιος θα τους στηρίξει σε αυτό, ενώ τόνισε πως πάντοτε ζούσε μαζί με τους μουσουλμάνους, έχοντας μαζί τους μια ειλικρινή σχέση και εστίασε στην αδελφοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων που στηρίζεται σε μακρό ιστορικό παρελθόν.

Όσο για τη βουλευτίνα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μίκα Ιατρίδη εξέφρασε κι αυτή την ικανοποίηση για την παρουσία της στα εγκαίνια των νέων κτιρίων, λέγοντας «ένα μεγάλο μπράβο στο Δ.Σ. που πέτυχε κάτι τέτοιο». Επίσης ανέφερε πως ο σύλλογος πραγματοποιεί με επιτυχία τις δραστηριότητες του και ότι μέσω αυτής της οδού, οι πολιτιστικές αξίες θα μεταδοθούν από γενιά σε γενιά! 

Πηγή:armahellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.