Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το αδιέξοδο



H όλο και δυσκολότερη αλλά συνάμα και επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για την χώρα έχει φέρει περισότερους Έλληνες προ των ευθυνών τους,τους έχει κάνει ενεργούς πολιτικά, ενώ σε κάποιο βαθμό, τους έχει αφυπνίσει.Κρίσιμο, στην συγκεκριμμένη συγκυρία και προ των εκλογών, ανεξαρτήτως αν θα επηρεάσουν ή οχι τις εξελίξεις, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στο καθεαυτό πολιτικό προσωπικό, που να δημιουργεί μια αισιοδοξία και μια ελπίδα για ανατροπή.
Η απόγνωση ,που μοιραία δημιουργείται, μπορεί να οδηγήσει σε επιλογές, χωρίς ουσιαστικό προσανατολισμό με καταστρεπτικές συνέπειες για την χώρα. Ας δούμε όμως που κρύβεται το αδιέξοδο.

O Δικοματισμός - έστω και πρώην..Πασόκ και ΝΔ..
Εδώ τα πράγματα είναι απλά και δεν χρείαζεται να παραθέσει κανείς στοιχεία ή να αναπτύξει επιχειρηματολογία.Ακόμα και οι ασθενέστερες μνήμες μπορούν σίγουρα να θυμηθούν κάτι απο τα πεπραγμένα των δύο κομμάτων και των στελεχών τους ,τα οποία , ο κάθε έχοντας στοιχειώδη κριτική ικανότητα και γνώμονα το κοινό καλό θα θεωρήσει αρκετά για να τους στείλει στο 0% και στη φυλακή για εσχάτη προδοσία.
Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος έχει τόσο αδύνατη μνήμη..ας την φρεσκάρει  εδώ.

Τα παρακλάδια
Μέσα απο την ιστορία ενός ευφυούς σχεδίου, αλλά και απο το ένστικτο αυτοσυντήρησης ενός αλλοτροιωμένου πολιτικού προσωπικού, ,τα τελευταία χρόνια  δημιουργήθηκαν διάφορά κόμματα, δεκανίκια  του συστήματος (εκτός απο τα παραδοσιακά)
Πρώην στελέχη μεγάλων κομμάτων που δήθεν σήκωσαν την σημαία της πολιτικής, και οχι μόνο, επανάστασής,δήθεν οικολογικά κόμματα,συνεργασίες,προδοσίες, πατριδοκαπηλίες,αισχροί πολιτικάντηδες,πωλητές βιβλίων,επαγγελματίες ψεύτες,εντεταλμένοι, λαϊκιστές,ψευτοκουλτουριάρηδες,αθλητές,ηθοποιοί,και διάφορων τύπων ανεπαρκείς, που δεν διστάζουν να κάνουν οποιαδήποτε κολοτούμπα σε οποιονδήποτε χρόνο και χώρο.

Ο Χάρτης
Βάλτε τα παραπάνω μαζί προσθέστε την παραδοσιακή αριστερά και έχετε ,πάνω- κάτω,  τον κομματικό χάρτη της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά :

Χρυσή Αυγή

Η νέα είσοδος.Το κόμμα που συμπληρώνει τον πολιτικό ορίζοντα θα έλεγε κανείς. Η σημαντικότερη κατηγορία που της απαγγέλεται είναι ο φιλοναζιζμός και μαζί με κάποιες κατηγορίες για παράνομη δράση που φαίνονται να ευσταθούν  να αποτελούν μεγάλο αγκάθι.
Σε θεωριτικό επίπεδο έχουν καθαρές θέσεις για τα μεγάλα θέματα και δηλώνουν συνεργάσιμοι για χάραξη αντιμνημονιακής πολιτικής.Ο προσονατολισμός είναι εθνικιστικός όπως και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζοντε άλλωστε.
Θα πρέπει φυσικά να κριθούν και σαν κόμμα μεσα απο την αντιπολίτευση που θα κάνουν.
Στα συν για αυτή, η πιο καθαρή γλώσσα και η αμεσότητα αλλά επίσης και το ότι δεν μασάνε να πουν τα πράγματα με το όνομα τους στα ΜΜΕ όσον αφορά το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ.
Σημειώστε ότι κανένα άλλο κόμμα αντιπολίτευσης  δεν έχει πράξει ποτέ κάτι ανάλογο.
Ευνοϊκή,θεωρείται απο πολλούς η συγκυρία των κυμάτων βίας και λαθρομετανάστευσης όσον αφορά το ποσοστό που πήρε και θα πάρει.
Τέλείωνοντας, σημαντικότερη καταγγελία φαίνεται πως είναι αυτή για δυσφήμιση του Ελληνικού εθνικισμού.

 Δημοκρατική Αριστερά

Ο Κουβέλης ξεκίνησε απο το ΚΚΕ εσωτερικού και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.Εκεί έχει εκλεγεί 5 φορές βουλευτής ενώ διετέλεσε και Υπουργός δικαιοσύνης για λίγο,επι κυβέρνηση Τζαννετάκη.
Απο τον Ιούνιο του 2010 έχει το δικό του “αριστερό” μαγαζί την ΔΗΜ.ΑΡ. Θα το χαρακτηρήσουμε αμιγώς διεθνιστικό κόμμα, κόμμα της παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ.
Χαρακτηριστική διεθνιστική θέση της είναι η εξάλειψη εθνικιστικών χαρακτηριστικών απο τα σχολεία και μάλιστα για την διευκόλυνση της ένταξης και κοινωνικοποιήσης των μεταναστών στα σχολεία. 


Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρεπούση.Αυτή που περιέγρψε στο βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού,την σφαγή στη Σμύρνη ως συνωστισμό.


Η ίδια, ως ειδική γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμβούλευσε και προέτρεψε την κ. Διαμαντοπούλου, υπουργό στο παραπάνω υπουργείο μετά την κ. Γιαννάκου να αποπέμψει την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου από το απόφαση δικαίωσε τους αγώνες του Τουρκικού προξενείου που απεργάζονταν την αποπομπή της.

Δείτε και περί της γενοκτονίας των Ποντίων





Η ΔΗΜΑΡ έχει δεσμευτεί για την εφαρμογὴ των όρων της δανειακής σύμβασης και επίσης στήριξε την κυβέρνηση του τραπεζίτη Λ.Παπαδήμου.Επίσης,όπως και άλλα κόμματα, κατεβάζουν κι αυτοί Τούρκο βουλευτή,τον Ιλχάν Αχμέτ στην Κομοτηνή.
Παραπομπή


ΚΚΕ

Τι να πρωτοπεί κανείς για το κόμμα του Περισσού..!
Το Σταλινικό κόμμα έχει καταφέρει να μην θεωρείτε ακραίο αν και οι θέσεις του αλλά και γενικότερα αυτά που πρεσβεύει είναι ακραία και επικίνδυνα για την Ελλάδα όπως βλέπει κανείς αν ψάξει ιστορικά στοιχεία.


Σκόπιμως, θεωρεί ότι εκπροσωπεί τον αγρότη και τον εργάτη προσπαθώντας να "περάσει" για το κόμμα του λαού κλπ
Γενικότερα είναι ξεπερασμένο σαν κόμμα κάτι που δείχνουν και τα ποσοστά του σε καιρό τέτοιας απόγνωσης και "πίεσης" των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.
Θα πρέπει να τονίσουμε τις πρακτικές του όσον αφορά την μεταχείρηση του κομματικού στρατού όπως θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί (βλέπε περιφρούρηση βουλής – προστασία απο την αστυνομία κλπ) αλλά ακόμα και εκμετάλευση ανηλίκων που στρατολογούν στο κόμμα και βγάζουν στο πεζοδρόμιο για να μαζεύουν χρήμα με τα γνωστά κουπόνια..
Το ΚΚ δεν έκανε ποτέ αντιπολίτευση ουσίας και πάντα κρυβόταν πίσω απο τον ισχυρισμό ότι μεταξύ αυτού και των υπολοίπων κομμάτων υπάρχει ιδεολογική διαφορά.




ΣΥΡΙΖΑ


Εδώ θα αφιερώσουμε περισότερο χώρο καθώς αυτό το πολιτικό συνοθύλευμα απειλεί την χώρα  σαν κόμμα εξουσίας πλέον.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται απο 12 συνιστώσες αριστεριστών γενικότερα με διάφορους μανδύες όπως πχ την οικολογία.
Φυσικό επόμενο των πολλών συνιστώσων είναι η έλλειψη μιας κοινής γραμμής ακόμα και στα βασικά θέματα όπως το μνημόνιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τι θα γίνει με το μνημόνιο που έχουν υπογράψει όπου κάθε στέλεχος έχει και διαφορετική προσέγγιση.

Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ..κρατηθείτε!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά διεθνιστικό και υπέρ της παγκοσμιοποίησης κόμμα.
Οι θέσεις του χαρακτηρίζονται άκρως ανθελληνικές: 

Νομιμοποίηση του ψευδοκράτους της Κυπριακής εισβολής μέσω ανάπτυξης σχέσεων με δυνάμεις της Τουρκοκυπριακής αριστρεράς.


Πορεία συνιστώσας,στα Σκόπια, υπέρ της ελέυθερης επιλογης του προσδιορισμού και της επιλογής του ονόματος των Σκοπίων και συνεργασία με εχρούς της Ελλάδας. (όρος Μακεδονία)

Πέντε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – Οικολογική Παρέμβαση, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού, ΣΥΡΙΖΑ Παράρτημα Υμηττού, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά- ονομάζουν τα Σκόπια ως ‘Ματσεντόνια’και τους Σκοπιανούς ‘ματσεντόσκι’ και στηρίζουν τις απόψεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, από την άλλη κατηγορούν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους, ως …εθνικιστές!

  Αυτοί είναι και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, που φυσικά δεν αναλαμβάνουν ποτέ δράση υπέρ των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία!!

Οι ίδιοι στηρίζουν τους Τσάμηδες –τους αποδεδειγμένους συνεργάτες του Χίτλερ στην κατοχή- και τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις κατασχεμένες από την Ελλάδα περιουσίες τους, από την άλλη, δεν τους έχουμε δει ποτέ να διαμαρτύροντε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου!

Επίσης,  ενώ δήθεν ζητούν να μπεί φραγμός και κάποιος έλεγχος στη διακίνηση του παγκόσμιου εμπορίου θέλουν απο την άλλη ελεύθερη διακίνηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
Φήμες λένε πως ο Αλέξης Τσίπράς είναι μέτοχος σε κατασκευαστική που έχει πρώτη γραμμή τα δημόσια έργα.  


Απο την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και ο αγώνας υπέρ του Προέδρου Πακιστανικής κοινότητας που συνελήφθη για διακίνηση λαθρομεταναστών.

 

Υπέρ της κατάργησης των σωμάτων ασφαλείας και του αφοπλισμού της χώρας.Μίας χώρας που είναι στόχος σχεδόν των πάντων αυτή τη στιγμή !!!
Προφανώς δεν ζουν στον ίδιο πλανήτη..
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ


Υπέρ της κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων αλλά οχι και των παρελάσεων των ομοφιλόφυλων για το δικαίωμα τους στην ...υιοθεσία!!!!
 
Προτεραιότητα στους μετανάστες και οχι στους Έλληνες που ζουν στη γη των προγόνων τους που πολέμησαν ενάντια σε Ιταλούς φασίστες,Γερμανούς ναζί κλπ...


Άλλωστε επιθυμεί την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής απο την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων την ίδια ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα!!!
 

Αξέχαστη θα μείνει η  περίπτωση των περίπου 300 καταληψιών, λαθρομεταναστών που ταξίδεψαν με την καθοδήγηση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη και κατέλαβανν την Νομική σχόλη   οι οποίοι απαιτησαν πολιτική προστασία.Το αίτημά τους είναι «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους» ενώ προσποιήθηκαν οτι έκαναν και απεργία πείνας.

 
Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και απο τον ΣΥΡΙΖΑ το σπορ της ονοματοθεσίας.Δηλαδή το ταμπέλιασμα οποιουδήποτε μιλήσει για την Ελλάδα σαν φασίστα,νεοναζι κ.ο.κ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του επειδή ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου:
 

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση εδώ



Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατήγγειλε τον καλπονοθευτικό όπως τον απεκάλεσε σωστά νόμο του μπόνους των 50εδρών άλλαξε την δομή του ώστε να καρπωθεί το μπόνους σε περίπτωση που βγεί πρώτο κόμμα στις επαναληπτικές.

Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας είναι θαυμαστές του Μάο Τσε Τουνγκ!
Φυσικά το ότι 45 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια το διάστημα 1958-1961 εξαιτίας του «Μεγάλου άλματος προς τα εμπρός» του Μάο Τσε Τουνγκ, όπως εκτιμά ο Βρετανός ιστορικός Φρανκ Ντίκφτερ δεν αποτελεί λόγο να αποκαλέσουμε το ΣΥΡΙΖΑ ακραίο κόμμα και απειλή για την “δημοκρατία”..

Στελέχη:

 Πρώην στελέχη διαφόρων κομμάτων,όπως ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και στενοί συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου είναι μερικοί απο αυτούς που θεωρούντε οι οργανωτικοί του κόμματος.

Δεν λείπουν οι και ήρωες φυσικά!!

 Ανεξάρτητοι Έλληνες


Νέο κόμμα είναι και αυτό του Πάνου Καμμένου που μάλιστα μπήκε και στη βουλή με ποσοστό 10,61%
Πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής το 1993 με την ΝΔ  και απο τότε εκλέγεται συνεχώς μέχρι σήμερα.
 Το 2007 διορίστηκε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με προϊστάμενο τον Γ.Βουλγαράκη.
Τον Φεβρουάριο του 2012 διαγράφηκε απο την ΝΔ καθώς δεν τήρησε την γραμμή του Σαμαρά για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.Επίσης καταψήφησε την δανειακή σύμβαση με άλλους 21 βουλευτές της ΝΔ.
Μετά την διαγραφή του ίδρυσε το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες"
Στα συν θα του καταλογίζαμε ότι απο το βήμα της βουλής είπε πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί απο κανέναν άλλο βουλευτή όπως για τα CDS και τα παιχνίδια κερδοσκοπίας στην πλάτη της Ελλάδας,για εμπλοκή του αδερφού του ΓΑΠ,Αντρίκου ,ενώ έχει κάνει και αναφορά στις θεωρίες συνωμοσίας κ.α
Επίσης, σε θεωριτικό επίπεδο πάντα ,βάζει πάνω απο όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Θα κριθούν στο μέλλον και αυτοί φυσικά καθώς θεωρείται σίγουρη η είσοδος τους στη βουλή έστω και με μικρότερο ποσοστό.Πολιτικά λοιπόν τοποθετούντε στα φιλευλέθερα και πατριωτικά κόμματα.

Τα παραπάνω δεν διαγράφουν το παρελθόν και την συμμετοχή του Καμμένου σε ένα απο τα δύο κόμματα εξουσίας.
Σκιές γύρω απο το όνομα του αποτελούν και άρθρα που κάνουν λόγο για τα οικονομικά οφέλη που αποκόμισε σαν ιδιώτης απο το χρηματηστήριο στην λεγόμενη "χρυσή" εποχή του.

Σαν επίλογος


Η σημερινή κομματική μας δημοκρατία είναι ένα έκτρωμα  το οποίο θα πρέπει να κονιορτοποιηθεί εκ βάθρων. Ο πολιτικός χώρος είναι κατακερματισμένος σε κόμματα τα οποία δρουν με βάση το προσωπικό συμφέρον των πολιτικών και των αφεντικών του συστήματος, δημαγωγώντας και διχάζοντας ένα ολόκληρο έθνος. Η φαυλότητα τους έχει δημιουργήσει τεράστια σύγχιση στον κόσμο ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να κρίνει πoίο είναι το συμφέρον του, το οποίο περνάει φυσικά μέσα από το συμφέρον του έθνους.

Και η σύγχιση μεγαλώνει γιατί πιθανότατα κανένα κόμμα δε θέλει το καλό αυτού του τόπου τουλάχιστον μιλώντας για τα 7 της βουλής και σίγουρα 2-3 που έμειναν απ’έξω.

Μέσα απο ένα εκλογικό σύστημα - τερατούργημα και με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί  κανείς να αισιοδοξεί.Η άγνοια των πολιτών για τις θέσεις και το τι πρεσβεύει πραγματικά κάθε κόμμα ή ο χρόνος είναι τελικά ο μεγαλύτερος εχθρός;


Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο σε πρώτη φάση, μήπως και μπορέσουμε να ανασυνταχτούμε στη συνέχεια.
Εκλογές λοιπόν αύριο, ίσως οι πιο κρίσιμες από την παλινόρθωση του Έθνους μας.

 Σε μια χώρα υπό κατάρρευση, μια οικονομία στην εντατική, με μηδενικές παραγωγικές διαδικασίες, με το ηθικό των Ελλήνων στα τάρταρα, με τα μύρια όσα προβλήματα, έναν Τούρκο δίπλα που ετοιμάζεται και τόσα άλλα όρνεα  που καραδοκούν να φάνε το πτώμα της Ελλάδας μας.

 Στην παρούσα φάση λοιπόν πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε κατά συνείδηση, άσχετα αν οι εκλογές και το κομματικό σύστημα δεν μας κάνουν. Πρέπει να αφήσουμε τους εγωισμούς, τις ψήφους «αντίδρασης», να κατανοήσουμε τον κίνδυνο ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών και να τον αποτρέψουμε. Ξέρουμε ότι όποιος και να βγει από τους δυο το παιχνίδι είναι λίγο-πολύ στημένο.



Ας πάμε τουλάχιστον στην κάλπη έχοντας κατα νού μόνο το παρακάτω:

Δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν, των Ελλήνων τα ιερά..


χωρίς όνομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.