Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ακρόπολις. Νικητής ο Loeb. 1-2 για την Citroen


O Loeb ήταν ο μεγάλος νικητής στο εφετινό ράλι Ακρόπολις. Η επικράτηση του Γάλλου αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση από την εγκατάλειψη του Petter Solberg στην 1η ειδική διαδρομή της σημερινής, τελευταίας ημέρας του αγώνα.


Την 3η νίκη του στο ράλι Ακρόπολις και 71η στην καριέρα του πανηγύρισε πριν από λίγο ο Sebastien Loeb. Τα καλά νέα για την Citroen όμως δεν έμειναν στην νίκη του Γάλλου, αφού στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Mikko Hirvonen.

Ο Φινλανδός έκανε πολύ καλό αγώνα και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες μέρες κατάφερε να φθάσει ψηλά.
Ο Petter Solberg, ο οποίος στο κλείσιμο του 3ου σκέλους του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου ήταν δεύτερος αποτελώντας την υπ΄ αριθμόν 1 απειλή για τον Loeb. Ο Solberg εγκατέλειψε στην 1η ειδική της 4ης και τελευταίας ημέρας του Ράλι Ακρόπολις.
H  τελική κατάταξη (προσωρινή):
1. Sebastien Loeb / Citroen DS3 WRC / 4:42:03.3
2. Mikko Hirvonen / Citroen DS3 WRC / +40.0
3. Jari-Matti Latvala / Ford Fiesta RS WRC / +3:04.8
4. Mads Ostberg / Ford Fiesta RS WRC / +6:16.4
5. Martin Prokop / Ford Fiesta RS WRC / +7:46.5
6. Thierry Neuville / Citroen DS3 WRC / +9:41.4
7. Sebastien Ogier / Skoda Fabia S2000 / +12:59.9
8. Yazeed Al Rajhi / Ford Fiesta S2000 / +20:12.1
9. Ott Tanak / Ford Fiesta RS WRC / +20:12.1
10. Abdulaziz Alkuwari / MINI John Cooper Works WRC / +23:18.9
Μετά το τέλος του αγώνα, οι τρεις πρώτοι δήλωσαν:
1 LOEB Sébastien - ELENA Daniel
«Πίεζα πολύ και πήγα flat-out μέχρι σήμερα. Το αυτοκίνητο δούλευε πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα για εμάς και την ομάδα.»
2 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Μετά την Παρασκευή δεν είχα πολλά να κάνω. Να αποφύγω τα λάθη και να φέρω το αυτοκίνητο πίσω. Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα, η οποία έκανε καταπληκτική δουλειά με το αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι μπορώ να είμαι πιο γρήγορος.»
3 LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Πρέπει να είμαι ευχαριστημένος, γιατί είμαι στο πόντιουμ. Αλλά είμαι απογοητευμένος ακόμα, γιατί θα μπορούσα να είχα νικήσει. Στην Power Stage νόμιζα ότι οδήγησα καλά, αλλά ο Loeb ήταν ταχύτερος. Δεν είναι η ταχύτητα το πρόβλημα απέναντι στον Loeb, αλλά, όταν πλησιάζουμε, φαίνεται ικανός να αναλύει την κατάσταση και να πιέζει πολύ, χωρίς λάθη. Είναι πολύ έξυπνος. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να βελτιωθώ.»

πηγή:news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.