Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Στο Κατάρ πωλήθηκε η νήσος Οξιά, έναντι μόλις 5 εκατομμυρίων ευρώ



‘’Στην απόλυτα εξευτελιστική τιμή των 5 εκατομμυρίων ευρώ η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε την νήσο Οξιά που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού. Η ειδηση έγινε γνωστή στην Ελλάδα από δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδoς «Daily Τelegraph».’’

Η νήσος Οξιά έχει έκταση 5.500 στρέμματα και άνηκε μέχρι τώρα σε οικογένεια Ελληνοαυστραλών. Βρίσκεται κοντά στην Ιθάκη και καλύπτεται από πευκοδάσος, ενώ διαθέτει τρεις μεγάλους κόλπους που μπορούν να φιλοξενήσουν σκάφη αναψυχής.
Η Οξιά είναι ένα από τα Ελληνικά νησιά που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών από την εποχή της Ενετοκρατίας. Πρόκειται για άγρια παρθένα περιοχή με σημαντική οικολογική αξία καθώς βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Όμως σύμφωνα με τις εφημερίδες είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο εμίρης του Κατάρ να “επενδύσει” στο νησί χτίζοντας ξενοδοχειακές μονάδες!
Η αυτονόητη πράξη που θα όφειλε να κάνει το Ελληνικό δημόσιο, τόσο για εθνικούς όσο και για περιβαντολλογικούς λόγους καθώς βρίσκεται μέσα σε εθνικό πάρκο, θα ήταν να εθνικοποιήσει το νησί δίνοντας στους ιδιοκτήτες του αποζημίωση τέτοια που να μην αντιβαίνει στο εθνικό συμφέρον . Πλήθος από τέτοια Ελληνικά νησιά πωλούνται μέσα από ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων στο διαδίκτυο και το Ελληνικό δημόσιο αδιαφορεί πλήρως. Πλήρης αδιαφορία και από όλες τις δήθεν “πατριωτικές” , “αντιμνημονιακές” και “εθνικιστικές” συνιστώσες της κυρίαρχης πολιτικής φαυλότητος και σαπίλας, καθώς δεν μπήκαν στον κόπο να “θυσιάσουν” ελάχιστο χώρο από αυτόν που αφιερώνουν στις ιστοσελίδες τους για ¨θέματα όπως οι “μυστικές” και “φανερές” “δημοσκοπήσεις” και διαφημίσεις των επερχόμενων εκλογών που διεξάγουν στην χώρα μας η Goldman Sachs και το Δ.Ν.Τ., για να προβάλλουν και ένα θέμα εθνικής σημασίας όπως αυτό.




πηγή_ armahellas

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.