Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Προκλήσεις (εκτός ορίων) στο Μόναχο

Πριν από λίγους μήνες (τον Φεβρουάριο του 2013) ο τότε πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, κατά τη δεύτερη ημέρα της 49ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, είχε ισχυριστεί ότι οι Αλβανοί είναι ένα έθνος που έχει χωριστεί σε πέντε χώρες. Μάλιστα, προκαλώντας, είχε προσθέσει ότι αυτό ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας της αλβανοφοβίας που υπάρχει. Πριν από λίγες ημέρες εντελώς... συμπτωματικά τα σταγονίδια του αλβανικού ιμπεριαλισμού εμφανίστηκαν στο Μόναχο, προκαλώντας πάλι, χωρίς οι γερμανικές Αρχές, που υποτίθεται κυνηγούν κάθε ναζιστικό μόρφωμα, να παρέμβουν.
Του Νίκου Ελευθερόγλου


Αυτό αποκάλυψε το olympia.gr, παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό και αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι Γερμανοί επέτρεψαν στους απογόνους των Τσάμηδων (οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ) να παρελάσουν, κραυγάζοντας χιτλερικά συνθήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και οι δήθεν «αντιναζιστές» Γερμανοί τους άφησαν ανενόχλητους, την ίδια στιγμή που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε βρισκόταν στην Αθήνα για να επιβάλει τη σκληρή γραμμή της λιτότητας και να μας προϊδεάσει για νέα μέτρα.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, Αλβανοί εθνικιστές πραγματοποίησαν εκδήλωση στο κέντρο του Μονάχου (Stachus), όπου παρουσία 60-80 φανατικών οπαδών τους, που έφτασαν από την Αλβανία, και με κλαρίνα, νταούλια και συνθήματα διατύπωσαν την άποψη ότι αρκετά χρόνια αδικήθηκε η Αλβανία και αυτό πρέπει να ανατραπεί άμεσα. Θα πρέπει τα μικρά αλβανικά εδαφικά τμήματα, που δεν ανήκουν στη σημερινή Αλβανία, να συνενωθούν, ώστε να δημιουργήσουν τη «Μεγάλη Αλβανία» και σαν τέτοια να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην εξέδρα που είχαν στήσει δέσποζε σε φόντο χάρτης με τη «Μεγάλη Αλβανία», που περιέχει κομμάτια και της Ελλάδας, δείχνοντας τα επεκτατικά σχέδιά τους. Ανάμεσα στα διεκδικούμενα εδάφη των εθνικιστών Αλβανών (που δεν φαίνεται να ενοχλούν την επίσημη ηγεσία τους) διακρίνονται τα ελληνικά ηπειρωτικά εδάφη και συγκεκριμένα η Θεσπρωτία, η Πάργα, η Πρέβεζα, ένα κομμάτι της Αρτας καθώς και η Κέρκυρα με τους Διαπόντιους νήσους και τους Παξούς.

Το κεντρικό σύνθημα του πανό ήταν «Μια Αλβανία στην Ευρώπη», ενώ σε μικρότερο χάρτη έγραφαν στα γερμανικά: «Επανένωση των (υπό ξένη κατοχή) μικρών αλβανικών περιοχών, σε μια μεγάλη Αλβανία, είναι το ξεκίνημα μιας μεγάλης δικαιοπραξίας», ενώ σε σημαίες που ετοίμασαν για τη Θεσπρωτία αναγράφεται το όνομα Τσαμουριά. Την όλη «παράσταση» παρακολούθησαν για λίγο διάφοροι περαστικοί Γερμανοί και κάποιοι νεαροί Ελληνες που εργάζονται στο Μόναχο. Σε απόσταση 20 μέτρων παρευρίσκονταν δύο ένστολοι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν τη συγκέντρωση των Αλβανών. Η απορία μας είναι εάν το ελληνικό προξενείο στο Μόναχο ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ και εάν προέβη σε κάποιο διάβημα στη γερμανική κυβέρνηση.

πηγή:dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.