Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Βραβεύτηκαν και οι τέσσερις Έλληνες μαθητές που πήραν μέρος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας

Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Βέρνη, αφού και οι τέσσερις μαθητές της Ελληνικής αποστολής βραβεύτηκαν. Ο Στέργιος Τσίτος του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου του ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά απέσπασαν έπαινο. Οι μαθητές μας  διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα μαθητές/τριες από 62 χώρες.
Στην αποστολή συμμετείχαν και οι συνοδοί Παναγιώτης Στασινάκης, Εκπαιδευτικός Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου και ο Παναγιώτης Παφίλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

 O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (InternationalBiologyOlympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, (Πανελλήνιας Ένωσης Βιολόγων) συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ), που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

 Η διάκριση των Ελλλήνων μαθητών, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων τα παιδιά είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές με πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας μας. Προετοιμάζονται μάλιστα για την Ολυμπιάδα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Έλληνες μαθητές, ενόψει της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας και αμέσως μετά τη διαδικασία των Πανελλαδικών, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν  στην παρεχόμενη βιολογική Παιδεία στο ελληνικό σχολείο.

Σύμφωνα με την ΠΕΒ, η Βιολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου διδάσκεται από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα.


Με δεδομένο ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι ασφαλέστερες επενδύσεις ενός λαού, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, η Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων ελπίζει η πολιτεία, ενόψει και του σχεδιασμού για το νέο Λύκειο, να συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Λύκειο.

πηγή:ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.