Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τρομοκρατία και φράσεις με νόημα


Τρομοκρατίας συνέχεια απο τον Θ.Πάγκαλο που έκανε λόγο για τις βλαβερές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα η επιβίωση των Ελλήνων.
Στοχευμένη ατάκα εξαπέλυσε στη δημόσια τηλεόραση το βράδυ των εκλογών.



«Μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση Ελληνική ή εάν θέλετε να την πω επαναστατική ή θέλετε να την πω ρηξικέλευθη, ή θέλετε να την πω καραμπουζουκλίδικη η οποία βγαίνει και λέει “ακούστε εγώ δεν γουστάρω, έχω άλλα μυαλά, άλλες απόψεις, άλλες ιδέες. Δεν δέχομαι τις συμβάσεις, δεν τις εφαρμόζω, δεν τηρώ τις υποχρεώσεις που ανέλαβα”. Κι είναι πολύ απλό να το σκεφτεί κανείς ότι τότε και οι ξένοι θα πουν, εντάξει αφού δεν τηρείτε τις αποφάσεις που υποφράψατε, και εμείς δεν τηρούμε τις δικές μας. ‘Άρα λεφτά δεν έχει. Δεν μιλάμε για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάμε για την εκταμίευση σε μερικές εβδομάδες του ποσού που θα επιτρέψει στο Ελληνικό κράτος να λειτουργεί»

Κλισέ δήλωση για το διαμέτρημα του Θόδωρα..κυριολεκτικά και μεταφορικά..

Την στοχευμένη ατάκα την έριξε όμως το βράδυ των εκλογών όπου και αναφέρθηκε στο σύνταγμα της Ελλάδας με τη φράση "τυπικό κέιμενο".
Ατάκες σαν κι αυτή όμως δεν νομίζουμε πως λέγοντε τυχαία απο ομολογουμένως έξυπνους ανθρώπους.
Φρονώ πως τέτοιες δηλώσεις και αναφορές γίνοντε για να περάσει υποσεινήδητα στο υποκείμενο (στην περίπτωση μας ο παθητικός τηλεθεατής) ότι πράγματι, το σύνταγμα είναι τυπικό κέιμενο, καθώς στόχος είναι να περιοριστεί το Ελληνικό σύνταγμα σταδιακά ,μέχρι την πλήρη κατάργηση του και να αντικατασταθεί απο ένα Ευρωπαικό.
Όλα αυτά είναι κάτι περισσότερο απο επικοινωνιακές τακτικές.Παρόμοιες πρακτικές έχουν χρησημοποιηθεί πάμπολες φορές όπως μπορείτε να δείτε εδώ


Χ.Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.