Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο βρετανικός Τύπος επικρίνει τον Φρανουά Ολάντ


Οι συνήθως φλεγματικοί βρετανοί δεν θα μπορούσαν να μην ασκήσουν κριτική κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος ασκεί έντονη κριτική κατά του Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι πουλά «ψευδαισθήσεις».


Η εφημερίδα The Times θεωρεί ότι η νίκη του Ολάντ επί του Νικολά Σαρκοζί ήταν «το εύκολο μέρος και εκτιμά ότι «θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας και να βοηθηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της».
Η Daily Telegraph αναφέρει ότι «η Ευρώπη απορρίπτει την λιτότητα, αλλά δεν υπάρχει ήπια λύση» και τονίζει ότι «οι εκλογές αυτού του Σαββατοκύριακου στη Γαλλία και την Ελλάδα δείχνουν ότι ένας απατηλός μύθος ριζώνει στην Ευρώπη».
«Αντί της αναγκαιότητας για θυσίες, μία λαϊκή δοξασία κερδίζει έδαφος, ότι υπάρχει μία μαγική και ανώδυνη λύση στην κρίση. Πρόκειται για μία σκληρή ψευδαίσθηση, την οποία οι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει να αγνοήσουν».
Από την πλευρά τους οι financial Times υποστηρίζουν ότι «ο νέος πρόεδρος δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε επώδυνες περικοπές» και εκτιμά ότι η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ μπορεί να του δώσει περισσότερο περιθώριο ελιγμών για να εφαρμόσει την πολιτική του.
Αντίθετα, η εφημερίδα The Guardian θεωρεί ότι «η έλευση ενός πραγματιστή σοσιαλιστή και ευρωπαϊστή μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση του ευρώ και του ευρωπαϊκού σχεδίου από το νεοφιλελεύθερο δόγμα που θα τα ενταφιάσει».


πηγη_ koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.