Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

"Κόβονται" μάρτυρες-κλειδιά στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ


 

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία καταθέσεων- ακροάσεων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.Παρά το ότι τα φώτα της δημοσιότητας επιμελώς διατηρούνται μακριά από θέματα- φωτιά (σκάνδαλο Siemens, υπόθεση swap της Goldman Sachs, εμπράγματη υποθήκευση της εθνικής περιουσίας/ορυκτού πλούτου, φούσκωμα ελλείμματος) αποτελεί κοινό μυστικό ότι αυτά τα θέματα στη συνείδηση του κόσμου θα μείνουν.

Υπάρχουν ερωτήματα για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού, του πρώην τσάρου Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος ευθύνεται για την υπογραφή κρίσιμων ρυθμίσεων. Το πιθανότερο είναι, πως και η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δε θα καταλήξει πουθενά άλλωστε μη ξεχνάμε ότι η κατηγορούμενη παράταξη είναι και κρίνουσα σε αυτή την Εξεταστική.
Μη ξεχνάμε το ρόλο του Ευ. Βενιζέλου, με νομοθετική παρέμβαση του οποίου άλλαξε περυσι τον Σεπτέμβριο όλο το Δ.Σ της Αρχής αφήνοντας ανέγγιχτο μόνο τον επικεφαλής Ανδρέα Γεωργίου αυτό από μόνο του αρκεί για να δημιουργήσει τουλάχιστον υπόνοιες. Οπως φάνηκε απο την δεύτερη κατάθεση της Ζωής Γεωργαντά (πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, που αποπέμφθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής) το «...έλλειμμα θα μπορούσε να συγκρατηθεί αν η κυβέρνηση λάμβανε μέτρα» και, πως «το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 12,5% και το υπόλοιπο αποτέλεσμα φουσκώματος».
Το εξωφρενικό είναι, πως χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις κόπηκαν από την εξεταστική διαδικασία τις τελευταίες ημέρες 14 μάρτυρες. Τα ονόματα μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αναιτιολόγητα κρίθηκε πως δεν έχουν κάτι το χρήσιμο να καταθέσουν η Λ. Κατσέλη, ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Χουντής οι Γ. Ρωμανιάς, Σ. Ρομπόλης, Επ. Μαριάς. Ακόμη πιο περίεργος θεωρήθηκε ο αποκλεισμός της Λ. Κατσέλη, η οποία εκ θέσεως φαίνεται να γνώριζε κρίσιμα στοιχεία, του Γ. Κασιμάτη ο οποίος είχε προσφύγει με αγωγή κατά του επικεφαλής της Αρχής (και εκ μέρους του Δ.Σ.Α).
Αφήνουμε τελευταία την περίπτωση του Ν. Χουντή καθώς ήταν εκείνος που με σειρά καίριων επερωτήσεων στα αρμόδια Κοινοτικά όργανα άνοιξε πρώτος το θέμα του αυθαίρετου συνυπολογισμού χρεών νοσοκομείων και προβληματικών οργανισμών του Δημοσίου καταγγέλοντας πως με αυτό τον πρώτο διογκώθηκε το έλλειμμα για τρεις διαδοχικές χρήσεις.Καταλαβαίνουμε οτι χωρίς αυτές τις καταθέσεις δεν μπορεί να εξεταστεί η υπόθεση στη πραγματική της διάσταση (και ίσως να μην είναι και τόσο επιθυμητό) και ρεαλιστικώς δε θα καταλήξει εκεί που πρέπει.
πηγή_defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.