Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Ολική αντικατάσταση κρανίου με 3D printed μόσχευμα στην Ολλανδία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία 3D printing εφαρμόζεται με επιτυχία για ιατρικούς λόγους, αφού στο παρελθόν είχαμε δει το 3D εκτυπωμένο πρόσωπο ενός 60χρονου ασθενούς, αλλά και την αντικατάσταση του 75% του κρανίου με 3D εκτυπωμένο μόσχευμα από polyetherketoneketone. Παρόλα αυτά, δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και το παράδειγμα της 22χρονης από την Ολλανδία θα σας εντυπωσιάσει.


Όπως αναφέρει το DutchNews, τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στο Utrecht University Medical Center μια επιτυχημένη επέμβαση αντικατάστασης του κρανίου μιας γυναίκας με 3D εκτυπωμένο μόσχευμα που δημιουργήθηκε με απόλυτη ακρίβεια για να λειτουργεί κανονικά ο εγκέφαλος της.

Η ασθενής έπασχε από μια πολύ σπάνια πάθηση κατά την οποία το κρανίο γίνεται έως και 3 φορές πιο πυκνό από το κανονικό, με αποτέλεσμα η πίεση στον εγκέφαλο να προκαλεί συνεχώς πονοκεφάλους, ημικρανίες και απώλεια όρασης. Η επέμβαση κράτησε 23 ώρες και τώρα, τρεις μήνες μετά, η ασθενής ζει κανονικά με το 3D printed μόσχευμα χωρίς καμία παρενέργεια!

Αν έχετε γερό στομάχι, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω video με την τοποθέτηση του μοσχεύματος:πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.