Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

"Όταν η νύχτα γίνεται μέρα": Η Σούπερ Σελήνη μέσα από μοναδικές φωτογραφίες‘’ Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου έλαμψε τα ξημερώματα της Κυριακής και οι απανταχού φωτογράφοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Απαθανάτισαν, με έμπνευση, την πιο φωτεινή ουράνια στιγμή.
Το "super moon" κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στον ουρανό της 6ης Μαΐου (γιατί στη... γη το έκαναν οι Εκλογές). Το θέαμα που απόλαυσε ο πλανήτης ήταν άκρως εντυπωσιακό, ενώ πολλοί φωτογράφοι έσπευσαν να "αιχμαλωτίσουν" στο φακό τους υπέροχες εικόνες.

(Τορόντο, Καναδάς)

Η αποκαλούμενη και "σούπερ σελήνη" οφείλεται στην ελλειπτική τροχιά που ακολουθεί το φεγγάρι στην περιφορά του γύρω από τη γη και στην ευθυγράμμισή του με τον Ήλιο βρίσκεται στο λεγόμενο "περίγειο", δηλαδή στην μικρότερη δυνατή απόσταση από τη γη. Η ευθυγράμμιση με τον Ήλιο (πανσέληνος) παράλληλα με το περίγειο δεν συμβαίνει συχνά, εξ’ ου και η μοναδικότητα της βραδιάς.

(ναός έξω από την Ατλάντα, Γεωργία)(Golden Gate Bridge, Σαν Φρανσίσκο)(Παρατηρητήριο στο Βανκούβερ, Καναδάς)


(Ομοσπονδιακό Κτίριο Ronald V. Dellums , Όκλαντ, Καλιφόρνια)
Βέβαια, πολλοί έχουν συνδυάσει το φαινόμενο με γεγονότα και φυσικές καταστροφές που σημάδεψαν την ανθρωπότητα, γιγαντώνοντας την κακή φήμη του. Η Βύθιση του Τιτανικού, οι δύο πιο ισχυροί σεισμοί στην Ν. Ζηλανδία, το 1931 και το 2011, οι πλημμύρες στην Αυστραλία (1954), ο σεισμός στην Ινδονησία (2005) ο σεισμός στην Ιαπωνία (2011) αλλά και η έκρηξη υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων στον κόλπο του Μεξικού, που προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή, είναι οι πιο μεγάλες συγκυρίες.


(Πίσω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο)

(Τέξας)


(Πίσω από τον Μιναρέ του Μοχάμεντ Άλι Τζαμί, Ισλαμικό Κάιρο)
Φυσικά, η σύνδεση του φαινομένου με τα προηγούμενα γεγονότα δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά.

(Πίσω από ένα τζαμί στο Αμμάν της Ιορδανίας)

(Άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, Ρίο Ντε Τζανέιρο)

(Η πανσέληνος πίσω από ένα Καμπαναριό τΟρθόδοξης Εκκλησίας στο Novogrudok, Λευκορωσία)
*Όλες οι παραπάνω εικόνες τραβήχτηκαν την 6η Μαΐου του 2012


Πηγή:cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.