Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τελευταίες δημοσκοπήσεις -Ποιος κάνει την έκπληξη



‘’ Έχει "κλειδώσει" η ήττα των μέχρι σήμερα κυβερνητικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υποστηρίζουν όλες οι ξένες πρεσβείες, βάσει των δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργήσει και το ίδιο υποστηρίζουν δύο μεγάλά ειδησεογραφικά πρακτορεία το Reuters, το ιταλικό ANSA και οι Financial Times…’’



Κορυφαίο στέλεχος δυτικής πρεσβείας μιλώντας στο defencenet.gr ανέφερε ότι "Είναι εντυπωσιακό, αλλά τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται εκεί που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα από άποψη ποσοστών. Φαίνεται ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί από την προεκλογική τους καμπάνια".
Στην δημοσκόπηση του Reuters τα ποσοστά και των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αθροιζόμενα βρίσκονται στο 38% με τη ΝΔ να κερδίζει το 22% και το ΠΑΣΟΚ το 16%. Το ANSA έδινε 40,1% στους δύο με οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 158 εδρών περίπου. Η χειρότερη πρόβλεψη έρχεται από τους Financial Times που δίνουν αθροιστικά 30-35% (!) σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Σήμερα τελείωσαν δύο δημοσκοπήσεις γνωστών εταιρειών στις οποίες τα συμπεράσματα είναι κοινά σε γενικάς γραμμές: Το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν ξεπερνούσε το 20% σε καμία δημοσκόπηση κινούμενο από τα "ρηχά" του 14% μέχρι το 17%. Η ΝΔ "παίζει" σε ένα εύρος 21-24% και μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, όλοι γύρω στο 10%  (πρόβλεψη με +/- 2%, δηλαδή μπορεί να κυμανθούν μεταξύ του 8 και του 12%).
Σε ότι αφορά την έκπληξη που μπορεί να γίνει σε αυτές τις εκλογές από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων "φωτογραφίζεται" ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.
Έμπειρος δημοσκόπος ανέφερε ότι "Πέρα από το το 5 ή 6% που δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα ψηφίσουν το κόμμα των "σκληρών" της δεξιάς, νομίζω από τα ποιοτικά στοιχεία των λοιπών απαντήσεων τους πέρα από την ΄πρόθεση ψήφου, ότι υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό των αναποφάσιστων που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν Λαϊκό Σύνδεσμο και δεν το δηλώνουν φοβούμενοι από το κλίμα συκοφάντησης που έχει εξαπολυθεί κατά των εθνικιστών. Κατ'αυτό τον τρόπο, τίποτα δεν αποκλείεται το βράδυ της Κυριακής για το ποσοστό του Λαϊκού Συνδέσμου" καταλήγει ο συγκεκριμένος.
Το ΛΑΟΣ, μάλλον εισέρχεται, χωρίς να είναι σίγουρο ακόμα, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, πανηγυρικά μένει εκτός Βουλής και να δούμε αν θα κάνει πράξη την "απειλή" της να παραιτηθεί από την πολιτική (και τι δουλειά θα κάνει αν παραιτηθεί από την πολιτική, αν θεωρήσουμε ότι έχει ανάγκη να εργάζεται;) και οι Οικολόγοι θα κριθεί μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα είναι στα κόμματα που θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.



Πηγή_defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά και οχι σε greeklish.